Elton John: recital de hituri!

Posted on

Fanii lui Elton John au aplaudat sâmbătă, în concertul de la Bucureşti, seria marilor sale hituri, de la „Sacrifice” şi „Something About The Way You Look Tonight” până la „Candle in The Wind”.

Dacă Eric Clapton şi Steve Winwood au comunicat cu publicul doar prin muzică la concertul susţinut, vineri seara, pe Stadionul „Iolanda Balaş Soter” din Bucureşti, Elton John a fost destul de vorbăreţ sâmbătă sea ra, în Piaţa Constituţiei.

La şapte ani de la prima sa vizită în România, artistul britanic a oferit publicului bucureştean două ore şi jumătate de muzică de calitate, atât piese noi, unele instrumentale, cât şi cântecele ale căror titluri şi chiar versuri sunt cunoscute de cei mai mulţi dintre noi.

Îmbrăcat într-un frac negru cu inscripţii strălucitoare, cu o cămaşă albastră asortată cu ochelari albaştri şi pantaloni negri, artistul britanic a fost primit cu ropote de aplauze la Bucureşti. După un salut mai mult mimat, Elton John s-a aşezat la pian, a in terpretat mai întâi o piesă instrumentală şi a continuat cu melodii precum „Saturday Night” şi „Rocket Man”, dar şi cu piese de pe noul său album, ilustrate cu animaţii colorate pe fundal.

Aproape după fiecare piesă, Elton John a mulţumit publicului pentru aplauze. Cea de-a doua parte a concertului, în care au fost cântate hituri precum „Sacrifice”, „Something About The Way You Look Tonight”, „Sorry Seems To Be The Hardest Word” sau „Candle In The Wind”, a fost, de fapt, o mică petrecere, publicul a cântat în acelaşi timp cu artistul, a dansat cât putea de vesel şi a făcut poze. Fiecare hit a fost însoţit de câte o dedicaţie, astfel încât nici cuplurile de îndrăgosttiţi, nici cei ce au venit „fără pereche” n-au plecat fără o dedicaţie.

Două ore de muzică bună

Elton John a părăsit scena după două ore de cântat, fiind chemat îndelung şi zgomotos la bis. Întors pe scenă, el a primit flori, a semnat un afiş pentru un spectator, trecând în cele din urmă înapoi la pian pentru o piesă de pe coloana sonoră a filmului „Regele Leu/The Lion King”.

„Mulţumim că ne-aţi arătat atâta dragoste. Acest cântec este pentru fiecare dintre voi”, a spus Elton John, încheinduşi concertul cu „Your Song”. Dacă de la concertul lui Bob Dylan, publicul a plecat puţin dezamăgit, cei mai mulţi bombănind că s-au aşteptat la „altceva”, de la Elton John bucureştenii au plecat cu mulţumirea faţă de „un concert cu adevarat demn de marele artist”.

Mulţi dintre cei prezenţi la concert s-au îndreptat spre terasele din Centrul Vechi al Bucureştiului, în timp ce artistul a decolat, imediat după show, cu avionul său privat.

Sursa: EVZ.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s