Aplauze prelungite pentru piesa “Podu'”

Posted on

In sfarsit am prins si eu un bilet la spectacolul Podu’, si culmea era ultimul care se joaca in stagiunea acesta. La Palatul Copiilor din Bucuresti , multa lume buna, de toate varstele care asteptau  sa inceapa o piesa recomandata cu foarte mare caldura de prieteni, colegi, familie.

Tot mai des vad ca setea de cultura la noi in tara se dezvolta din ce in ce mai mult, si lucrul si mai imbucurator este ca sunt familii cu 2-3 copii care vin la astfel de evenimente. Salile pline de la piese de teatru, filme, concerte  confirma cele spuse  de mine mai sus. Cred ca ati vazut cozile mari ce se formeaza la casele de bilete , in zilele in care se pun in vanzare spectacolele pentru  urmatoarea perioada.

Dar sa revenim la piesa de azi, o comedie care ne-a facut pe toti din sala sa radem cu lacrimi si acest lucru din cauza celor 3 actori formidabili: Horatiu Malaiele; Meda Victor si George Ivascu.

Piesa este o adaptare dupa  dupa “Podul Sinucigasilor” scrisa de Paul Ioachim si este regizata chiar de Horatiu Malaiele. Premiera a avut loc in 16 februarie 2009 si de atunci joaca cu casa inchisa, in conditiile in care in sala Palatului sunt 800 de locuri si  in ciuda pretului unui bilet care este in valoare de 50 ron. 

Iata ce crede despre piesa chiar protagonistul acesteia: “Este o piesa unicat cu o tema nemaiauzita. Marilor nostri nihilisti, celor care condamna dezastrul vietii si nesansa nasterii, Paul Ioachim le propune aceasta solutie de compromis: supravietuirea prin actul sinuciderii. As risipi oricand ceva din “picul” vietii, sa vad un asemenea spectacol”.

Nu am sa spun  mai nimic despre spectacol, decat faptul ca din 90 de minute cat tine piesa , 60 de minute razi cu gura pana la urechi, deci merita vazuta.

One thought on “Aplauze prelungite pentru piesa “Podu'”

    Tensiuni « Jos nebunia? said:
    February 28, 2012 at 10:53 am

    […] de ieri chiar m-a destins. Drept e ca n-a durat mult, dar rasul e un remediu bun. La comedia “Podu’“, indiferent cat de incrancenat si indispus ai fi, e greu-greu sa nu-ti scape macar un […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s