Avem si matematicieni…ce oameni destepti avem!

Posted on

Lotul olimpic de Matematică al României a obţinut şase medalii, două de aur şi patru de argint, şi locul I pe naţiuni la Olimpiada Balcanică, anunţă Mediafax. Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti nu s-a dezminţit nici de această dată, jumătate dintre medalii revenindu-le elevilor acestuia.

Competiţia desfăşuratăla Chişinău, în perioada 2-7 mai, au participat peste 130 de matematicieni din 20 de ţări, dintre care 11 în au fost în concurs şi 10 au avut statut de invitat.

Pentru România, medaliile de aur au fost obţinute de Radu Bumbăcea, de la Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti şi Octav Drăgoi, de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, arată sursa citată.

Medaliaţii cu argint au fost Gabriel Pădurariu, de la Colegiul Naţional “Grigore Moisil” din Oneşti, Omer Cerrahoglu, de la Colegiul Naţional “Vasile Lucaciu” din Baia Mare, Filip Andrei Chindea şi Ştefan Ivanovici, ambii elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Olimpiada Balcanică de Matematică are statut de concurs regional, fiecare stat participant, cu excepţia celui organizator, având dreptul să înscrie în concurs o echipă formată din maximum şase elevi din învăţământul liceal, a căror vârstă nu depăşeşte 20 de ani la data desfăşurării competiţiei.

Elevii români vor reveni în ţară mâine, la ora 21.35, pe Aeroportul Internaţional “Henri Coandă”.

Sursa: evz.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s