“Sotul pacalit” o piesa delicioasa!

Posted on Updated on

Ce placut e sa mergi la teatru! In functie de piesa pe care o vezi ,uneori ai impresia ca faci parte din distributie. Prin maiestria actorilor uiti ca e criza, uiti ca se mareste TVA-ul, uiti de problemele de la munca  si pur si simplu ai un moment de liniste ,un moment de  relaxare, iti hranesti sufletul cu ceva frumos.  De aceea eu in nume personal tin sa multumesc tuturor actorilor care joaca cu atata pasiune, daruinta, implicare  pentru a ne aduce un zambet pe buze ,  altfel cam greu nazuim sa il aratam. Oameni dragi , mergeti la teatru, o sa va placa. Nu spun ca toate piesele sunt reusite, dar altfel nu ati putea avea un termen de comparatie.

Asadar asta seara , la Teatrul Nottara am avut placerea sa urmaresc piesa “Sotul pacalit”, o piesa foarte placuta si plina de umor. Piesa urmareste stilul lui Moliere despre raporturile dintr-o casnicie. Pe scurt urmarim povestea unui barbat insurat cu o femeie mult mai tanara si mai dibace decat el.  In toate incercarile lui de a demasca aventurile ei amoroase cu un june de rang, si aducerea in fata parintilor a adevarului el cade in plasa jumatatii sale.  Inselat la vedere, sarmul femei il face pe barbatul ei sa creada ce ii spune ea si nu ceea ce vede cu propri ochi.

Distributia este foarte buna: Angelica – Cerasela Iosifescu, Clitandre – George Alexandru, Rares Stoica,Claudina – Crenguta Hariton,Lubin – Sorin Cocis, Claudina – Irina Cornisteanu, D-l de Sottenville – Constantin Cotimanis, George Dandin – Ion Haiduc. Personal ii dau nota 9 (10 este  nota profesorului :))). Deci fuga la bilete , ca se gasesc greu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s