Cele mai bune zece obiective turistice din Europa!

Posted on Updated on

Din indeprtata Scotie si pana la ruinele antice din Grecia, exista o serie de locuri interesante de vizitat in Europa. Pentru ca decizile in astfel de cazuri sunt uneori greu de luat, am zis sa vin in ajutorul vostru cu cateva locuri care ar merita vazute. Poate multi dintre voi au vazut cateva,  dar poate au mai ramas locuri: nevizitate.

Turnul Eiffel

Este cunoscut ca unul dintre reperele cele mai renumite din lume, nu exista nici o alta  structura asemnatoare cu  Turnul Eiffel.  Turnul este de 324 de metri inaltie si una dintre cele mai inalte cladiri din lume.

Acropole

Daca esti interesat de istorie, exista un site in Europa, pe numele sau Acropole. Tot in Atena veti gasi site-uri ca Parthenonul  care dateaza din secolul V i.H. Tot de pe  Acropole vei  avea o panorama asupra Atenei, asta  pe langa cladirile si ruinele aflata acolo.

Roma: Colosseum

Acest site a fost la inceputurile lui un amfiteatru care avea o capacitatea de 50.000 de locuri.  Chiar daca nu se afla intr-o  stare foarte buna,  arhitectura  veche face din acest obiectivul unul care merita vizitat.

Tower Bridge

In 1894 se construia acest pod peste Tamisa in Londra. Pe langa panorama pe care o aveti asupra orasului, mai aveti posibilitatea sa vizitati si camera motoarelor cu aburi care face sa functioneaze acest pod. Nu e rau sa il vizitati noaptea pentru a va bucura de multimea  de culori care brazdeaza orasul.

Castelul Edinburgh

Castelul Edinburgh este un alt obiectiv care merita vizitat. Cu o vechime de peste 1000 de ani ,  este un castel magnific atat in interior dar si in exterior prin gradinile care il inconjoara.

Palatul Backingham

In 1837 Palatul Backingham a fost resedinta familie regale britanice, si daca ajungeti pe acolo e pacat sa nu aruncati si un ochi. Daca veti merge in lunile august sau septembrie puteti avea posibilitatea de a vizita si camera regala.

Big Ben

Este cel mai mare turn cu ceas din lume si este un reper pentru cei care se duc in Londra atat ca loc de intanire cat si ca obiectiv turistic. Din pacate nu se poate vizita , insa  noaptea ofera o priveliste de poveste chiar si din afara lui.

La Sagrada Familia

Cand te mai plimbi prin Europa trebuie sa vezi si biserica neterminata din Barcelona proiectata si inaltata de celebrul arhitect Antoni Gaudi. El a murit inainte ca acesta biserica sa se ridice , dar chiar si asa are o arhitectura inovatoare  si turnuri uimitoare.

Catedrala Notre-Dame

Nici o vizita in Franta nu este completa daca nu va veti opri si la Catedrala Notre-Dame.  Cu statui frumoase, coloane si vitrali , locul va face sa retraiti acea perioda istorica.

Tot ce va ramane este sa va luati concediu si sa plecati in locuri care cu siguranta va vor ramane in memorie pentru eternitate. Vacanta placuta!

Sursa:Ahsan Mukhtar

4 thoughts on “Cele mai bune zece obiective turistice din Europa!

  Ana Maria said:
  June 5, 2010 at 6:46 am

  Interesant articolul, dar sursa citata trebuie ca vine de pe alta planeta, pentru ca, daca turnul are “984 de metri inaltime”, atunci Eiffel a fost cu adevarat singurul geniu de pe Pamant!
  Dar, se pare ca nu… are doar 324, cu toate antenele. Serios, cum ar fi posibil ca o asemenea structura sa se tina in picioare ?

   acceptainfo responded:
   June 5, 2010 at 7:34 pm

   Am corectat,multumesc!

   Madalina said:
   March 14, 2013 at 2:41 pm

   ai dreptate este imposibil sa tina pe picioare inaltimea aia ! dar na asta e oamenii mai si gresesc ! 🙂

  flory said:
  December 9, 2012 at 8:07 am

  super obiecte turistice

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s