Surprize pentru cei care ajung de 1 Mai pe litoral!

Posted on

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) va organiza mai multe spectacole de 1 Mai în staţiunea Neptun,incluzând vizionări de filme în aer liber, muzică mixată pe plajă de DJ cunoscuţi, în timp ce patronatele din turism organizează în Mamaia concerte şi oferă gratuit 10 tone de mâncare.

“Din studiile pe care le-am făcut în anii trecuţi, a reieşit că pe litoral de 1 Mai merg tinerii între 18 şi 34 de ani dornici de turismul activ şi de turism cu foarte mult agrement, cu foarte multă distracţie”, a declarat marţi ministrul de resort, Elena Udrea.

“Pentru zilele de 30 aprilie, 1 şi 2 mai, deja locurile scoase la vânzare au fost cumpărate. Mamaia este staţiunea cu 90% grad de ocupare, dar s-au rezervat locuri de cazare şi în Costineşti şi Vama Veche. Totodată, turiştii vor merge şi în Neptun, acolo unde MDRT şi-a concentrat acţiunile în acest an, faţă de anul trecut, când aceste acţiuni au fost organizate în Mamaia”, a adăugat ea.

Ministrul a afirmat că aceste acţiuni sunt finanţate de MDRT, precizând că nu cunoaşte ce sumă a fost alocată în acest sens.

De asemenea, turiştii se vor putea plimba şi cu Bricul Mircea, în urma unei înţelegeri făcute între MDRT şi Ministerul Apărării Naţionale, însă contra cost, în timp ce toate celelalte atracţii şi evenimente organizate de MDRT şi patronatele din turism pe litoralul românesc vor fi gratuite.

Federaţia Patronatelor de Turism din România (FPTR) organizează mai multe concerte cu cei mai cunoscuţi cântăreţi şi spectacole gratuite în Mamaia şi Năvodari.

“Vom avea o paradă cu peste 400 majorete în costumaţii, în Mamaia, pe care alegorice, motociclete, maşini tunate, maşini de lux, trăsuri. În Năvodari vom organiza spectacole şi participanţilor li se vor oferi gratuit 10 tone de mâncare, iar la final vom avea un foc de artificii de 10 minute”, a precizat secretarul general al Federaţiei Patronatelor de Turism din România (FPTR), Dragoş Răducan.

Acesta a menţionat că aceste spectacole costă 250-300.000 euro şi au fost finanţate de Hotelul Phoenicia şi reţeaua hotelieră Perla Majestic.

La rândul său, Asociaţia Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), va organiza o defilare a operatorilor din turism, din Mangalia până în Mamaia şi chiar Năvodari, cu autobuze supraetajate, dansuri dobrogene, tătare şi o fanfară.

Altfel, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Corina Martin, a declarat marţi că tarifele pe litoralul românesc au scăzut în acest an cu 15% faţă de anul trecut, în timp ce pe litoralul bulgăresc au rămas la fel.

One thought on “Surprize pentru cei care ajung de 1 Mai pe litoral!

    Cazare Costinesti said:
    May 31, 2010 at 7:31 am

    eu anul acesta am stat acasa de 1 mai, dar recuperez in iulie!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s