Spectacol de gala pe patinoarul “buncar” Flamaropol, la un pas de dezastru!

Posted on Updated on

In acesta seara au performat pe patinoarul Flamaropol, 30 de campioni nationali si europeni ai Rusiei, avandui cap de afis pe Natalia Bestemyanova, Andrei Bukin si Igor Borbrin care sunt campioni olimpici, mondiali, europeni si nationali.

Spectacolul a fost unul de gala  si s-a desfasurat in doua sectiuni , in prima parte am avut placerea sa vedem baletul interpretand ” Spargatorul de nuci” si a doua fiind intitulata “Gala Campionilor” unde  au dat tot ce au avut mai bun pentru a incanta publicul bucurestean.

In partea a 2-a am avut onorea sa vedem in premiera europeana , un tribut adus pe gheata celui care numai este printre noi si anume Michael Jackson. Totul a fost perfect, sariturile, dansul in echipa, sariturile peste cap si se vede ca s-a lucrat foarte mult  pentru ca ceea ce se intampla pe gheata sa fie intr-o sincronizare perfecta.

Partea proasta nu a lipsit insa, pe langa frigul care este normal pe un patinoar a trebuit sa induram si STARE  CRITICA in care se afla acest patinoar “Mihai Flamaropol”. Dumnezeule mare cum poti chema publicul pe un astfel  de patinoar , cand scaunele erau rupte sau lipseu cu desavarsire, totul era ruginit, graffiti pe pereti si daca imi aduc aminte acum o vreme  acest  patinoar era vorba sa fie  interzis pentru activitati sportive sau de orice alt gen deoarece exista pericolul de  prabusire. Am trait cu aceasta fobie pe tot parcursul spectacolului si ma uitam la tavanul complexului care era ruginit  si incovoiata de trecerea anilor  si care sub presiunea basilor se putea prabusi oricand, atunci cred ca puteam sa asistam la cea mai mare tragedie nationala intalnita la noi in tara vreodata ( pun la socoteala sutele de copii care au participat ).

La acest eveniment a participat si Dl Traian Basescu , deoarece acest eveniment se desfasoara sub egida  Centrului International Antidrog si pentru Drepturile Omului (CIADO).  Fac un apel pe acesta cale  catre forumurile competete si chiar catre Dl Traian Basescu  sa ia act de acesta situatie si astfel de evenimente sa nu se mai tina pana cand nu se renoveaza acesta baza sportiva.  Am vazut si straini care au participat la acest eveniment , oare ce parere “buna” isi fac acesti oameni cand  vad  tot dezastrul care ne inconjoara si ca nu suntem in stare sa organizam un eveniment asa cum trebuie.

Iata o stire din data de 16.09.2009  de pe site-ul  http://www.realitatea.net : ” Patinoarul Flamaropol este intr-o stare deplorabila. Scaune rupte, rugină, igrasie. Sportivii care se antrenează la patinoarul Mihai Flamaropol din Bucureşti au parte în fiecare zi de aceeaşi privelişte. Construit în urmă cu 50 de ani, patinoarul este al statului, însă Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă îl are în administrare. Banii lipsesc cu desăvârşire, dar asta nu este o veste nouă pentru cei care patinează indiferent de anotimp.”  si  totusi stiind de acesta situatie s-a aprobat sustinerea acestui eveniment.

De data acesta am rasuflat usurat si eu si sutele de parinti si copii aflati in sala, dar data viitoare se poate incheia foarte tragic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s