Cum este un site accesibil!

Posted on Updated on

In urma vizitarii a 8000 de site-uri,  in luna octombrie , s-a facut un studiu pentru a vedea ce conteaza mai mult  si ce intereseaza in mod special.  Pentru a avea capacitatea sa vezi asa de multe site-uri, in primul rand trebuie sa gasesti o modalitate pentru a decide de la prima vedere  daca acel  articol de pe site (sau site-ul in sine)  este bun sau nu. Ce functioneaza cel mai bine pentru majoritatea dintre noi este sa vezi un articol ordonat  numeric (1,2,3) sau cu marcatori (*), daca nu, este cam greu de citit.

Pe de alta parte , daca un paragraf este lung,  are un text nentrerupt  sau o multime de paragrafe scurte , articolul este de genul ” vai sunt eu , cel mai extraordinar , iar acestea sunt cele mai ascunse sentimente pe care vreau sa le impart cu voi”

In schimb, un articol care contine marcatori sau ordonare numerica,  este probabil mult mai bine conceput si organizat. Iata cateva exemple , si bune si rele pe care le puteti lua in considerare:

Could have been so much more powerful as a list.Vezi cum poti scoate din acest articol cateva sfaturi utile pentru tine. Daca autorul ar fi facut acest lucru, atunci miile de cititori nu ar mai fi trebuie sa isi faca ei curaj sa presupuna anumite lucruri.

A list, but a disguised list.  Aceasta poate dezamagi.  Autorul articolului incerca sa faca o lista cu  titluri dar exista atat de multe paragrafe grafice incat nu iti poti da seama cand incepe un element nou. Putea fi un articol chiar mai mare de atata dar mai inteligibil.

A lovely idea: combining a list with graphics.  Daca s-ar putea desena cu mana s-ar face multe astfel de grafice. De asemnea se pot face numeroase grafice in PowerPoint care ar putea insoti fiecare discurs sau articol. Acest lucru nu trebuie sa placa la toata lumea dar este o idee la care se poate ajunge.

So close—if only the person had used a little bit of HTML. Un sfat este sa nu se folosesca o redirectionare a acelui articol decat daca acele cuvinte sunt ingrosate in vreun fel. Cunoastrea  alimbajului HTML poate face o mare diferenta intre site-uri.

A good example of a well-done list. Sincer uneori, cinci paragrafe   de preambul par cam lungi pana cand ajungi la subiect. Oricum link-urile de pe site-ul respectiv sunt alese foarte bine. Dupa cum se vede din exemplul precedent, un pic de HTML  ar fi luat un timp mai scurt in a parcurge articolul.

Just about perfect in my humble opinion. Iata un exemplu bun de luat in calcul: introducerea este interesanta, o lista ordonata care iese in evidenta, si un numar de lucruri interesante.Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s