Introducere in meditatie si beneficiile acesteia (partea a-II-a)!

Posted on Updated on

Revin cu a 2-a parte in ceea ce priveste beneficiile meditatiei si cum este vazuta ea la o scara larga.

“…..”. Cel mai probabil cu ajutorul meditatiei veti fi in masura sa incepeti sa va bazati pe judecatiile proprii, decat sa asteptati sfaturile/aprobarile tot timpul de la cei din jur. Tu vei fi capabil sa faci fata mai bine stresului de zi cu zi si iti va creste bunastarea atat fizica cat si mentala.

Folosirea puterii  mintii pentru a  reduce suferinta dar si pentru a avea o bunastare psihologica si fiziologica a fost cunoscuta prin intermediul mai multor traditii sacre care exista  de multi ani.

Tehnica si practicarea meditatiei  a fost in continua crestere in ultimii 2000 de ani in mediile monahale si laice din diferite  tari. Practica meditatiei in Orientul Indepartat a ajutat la aparitia culturii Yoga care a devenit  foarte populara in ziua de azi. Yoga a fost adusa in Anglia  de catre  Theosophists la sfarsitul secolului al 19-lea, acesta a fost urmat de Zen care a introdus practicile budiste in Statele Unite. In ultimii ani , practicarea meditatiei a devenit larg raspandita in intreaga lume. Acest lucru este datorat  in mare parte  si invaziei chineze  dar cu toate acestea, in multe tari s-a produs o intorsatura si a aparut cultul : Prayer, care este desigur o alta forma de meditatie.

Tehnicile de meditatie sunt practicate peste tot in lume in diferite moduri aici incluzand  crestinismul, iudaismul, islamismul , budismul si hinduismul.

Iata si o melodie  cu care puteti incerca tehnica meditativa.

Sfarsitul partii a 2-a!

One thought on “Introducere in meditatie si beneficiile acesteia (partea a-II-a)!

    Th3Lov3OfG0d said:
    November 26, 2009 at 10:49 pm

    Ma mir ca nici Biblia si nici Septuaginta nici macar nu amintesc despre MEDITATIE. Cum poti afirma atunci ca meditatia se practica in crestinism si in iudaism ???
    Cum poti argumenta afirmatia ???

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s